Izvor: MozzartSport.com, 08.Okt.2021, 02:26

Makabijev trener hvali Zvezdu: Niko im nije dao 70 poena, u problemu si sa njihovim intenzitetom

Jorgos Sferopulos kaže i da je korona jedan od razloga za slabo izdanje njegovog tima

Pregazila je Zvezda Makabi u Tel Avivu kao što to odavno neko nije uradio. Kontrolisala je utakmicu od prvog do poslednjeg minuta, čeličnom odbranom zaključala sve Makabijeve napadačke opcije i uvek imala rešenje više od protivnika.

Zato nije ni čudo što je domaći trener Janis Sferopulos posle meča više pričao o Zvezdi nego o svom timu. Posebno je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << energiju sa kojom je Zvezda igrala u odbrani.

„Moramo da čestitamo protivniku. Znali smo da oni igraju dobru odbranu. Zbog načina na koji smo igrali, nismo zaslužili da pobedimo. Crvena zvezda  je igrala sa neverovatnim intenzitetom. Nismo to mogli da ispratimo. A ako ih ne ispratiš istom energijom, onda si u problemu. To je večeras bila razlika između dve ekipe. Zvezda ima mnogo iskusnih igrača u rosteru i nijedan protivnik im od početka sezone nije dao 70 poena“.

Priznaje da je sve od početka loše delovalo po Makabi...

„Već u prvoj četvrtini smo izgubili osam lopti i oni su to iskoristili da daju lake poene. Dali smo samo 10 poena i ušli u njihovu igru. Izgubili smo naš ritam i nismo uspeli da ispratimo njihov“.

Domaći navijači nisu krili nezadovoljstvo izdanjem Makabija pa je bilo i zvižduka domaćima.

„Desilo nam se ovo u našoj kući i imaćemo mnogo toga da popravimo. Mi moramo da učimo iz ovakvih grešaka i da radimo više. Verujem u moje momke i način na kojim radimo. Znam da to večeras nismo pokazali. Ali optimista sam da ćemo biti bolji. Naša košarka je nešto potpuno drugačije od ovog večeras. Nismo u dobroj formi jer se još osećaju posledice korone u timu. To nije izgovor, to je realnost. U narednim mečevima ćemo ući u ritam i biti bolji“, rekao je Sferopulos.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.