MISLE DA JE SVE LAŽ? Četvrtina Slovenaca ne veruje nikome u vezi sa korona virusom

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 15:52

MISLE DA JE SVE LAŽ? Četvrtina Slovenaca ne veruje nikome u vezi sa korona virusom

Onlajn anketa sprovedena je između 2. i 4. oktobra sa 505 odraslih osoba.

Trećina Slovenaca smatra da vladine mere pođednako uzimaju u obzir zdravlje i ekonomiju, skoro isto toliko veruje da je zdravlje preterano u fokusu po cenu ekonomije, dok je četvrtina rekla da nikome ne veruje u vezi sa informacijama o korona virusu, pokazuje istraživanje kompanije Mediana.

Više od 20 odsto Slovenaca veruje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su mere previše usredsređene na podsticanje ekonomije po cenu javnog zdravlja. Odgovori su slični onima datim u julskoj anketi koja je sadržala ista pitanja, prenosi slovenačka agencija STA.

Otprilike 82 odsto smatra da će kriza izazvana pandemijom imati ozbiljne ekonomske posledice, a oko 77 odsto veruje da će rad na daljinu biti u porastu.

Kada je reč o ozbiljnom finansijskom uticaju na pojedince, 40 odsto misli da će ih doživeti lično. Gotovo polovina kaže da će Slovenci više okretati lokalnim proizvođačima, što je skoro 10 odsto manje nego u julu.

Četvrtina ima nula poverenja u bilo koga u vezi sa informacijama o korona virusu. Među stručnjacima, najviše poverenja uživa Bojana Beović, vladina glavna savetnica za kovid-19 i njoj veruje četvrtina Slovenaca.

Na dnu rang liste su mediji, vlada i poverenje u sebe.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.