MESTO STRAVE I UŽASA: Dečji park pretvoren u masovni krematorijum, smrad spaljenog mesa se širi gradom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 13:25

MESTO STRAVE I UŽASA: Dečji park pretvoren u masovni krematorijum, smrad spaljenog mesa se širi gradom (VIDEO)

Jezive scene kakve se ne pamte

Samo danas je u Indiji zabeležen broj od skoro 380.000 novih slučajeva korona virusa. U poslednja 24 sata u toj zemlji prijavljeno je 379.257 novozaraženih i 3.645 preminulih.

U Nju Delhiju situacija je i te kako dramatična, na šta ukazuju i snimci dronom.

Park za decu nedavno je pretvoren u krematorijum na otvorenom. Na stotine ljudi danonoćno ovde biva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spaljeno, a izvan njenih zidina ljude žive život.

Koliko je situacija u Indiji dramatična najbolje oslikava izjava ambasadora Srbije u Nju Delhiju Siniše Pavića koji je rekao da je Indija postala poprište korona oluje, koja je "slomila" zdravstveni sistem.

- Pojedine projekcije su takve da u drugoj nedelji maja i ove brojke od više od 300.000 novoobolelih dnevno mogu biti nadmašene i mogu da dostignu i pola miliona - rekao je Pavić.

On je podsetio da je upravo zbog tako velikog broja zaraženih, premijer Indije situaciju nazvao olujom ili cunamijem.

- Poslednjih dana u Indiji se dešava nešto nezabeleženo, još se traži prava reč - rekao je Pavić.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je smrtonosni drugi talas korona virusa u Indiji izazvan "savršenom olujom" masovnih okupljanja, niskim stopama vakcinacije i zaraznijim varijantama.

Smatra se da je jedna varijanta koronavirusa koja cirkuliše u Indiji, varijanta B1617 sa dve mutacije, zaraznija, prema nekim preliminarnim naukama i anegdotskim izveštajima lekara sa prve linije borbe.

- U kojoj meri su ove promene virusa odgovorne za brzi porast slučajeva u zemlji ostaje nejasno, jer postoje i drugi faktori poput nedavnih velikih skupova koji su možda doprineli porastu - rekao je portparol Tarik Jašarević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.