MEDICINARI U REPUBLICI SRPSKOJ STEKLI KOLEKTIVNI IMUNITET? Stigli šokantni podaci seroloških ispitivanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 08:43

MEDICINARI U REPUBLICI SRPSKOJ STEKLI KOLEKTIVNI IMUNITET? Stigli šokantni podaci seroloških ispitivanja

U Banjaluci čak 80 odsto medicinara ima antitela na korona virus

Antitela na koronavirus ima čak 68 posto medicinskih radnika koji rade u domovima zdravlja širom Republike Srpske, podaci su međufaze serološkog ispitivanja, koja je počela u prošlom mesecu.

Tokom ove faze testirano je 1.100 medicinskih radnika zaposlenih na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

Dekan Medicinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fakulteta u Foči Dejan Bokonjić rekao je da u nekim sredinama poput Banje Luke i Bosanske Gradiške procenat medicinara koji su razvili antitijela ide do čak 80 posto.

Početak druge faze serološkog ispitivanja očekuje početkom juna, a uzorak će biti oko 5.000 učesnika.

Značaj ove studije, koju provode medicinski fakulteti u Foči i Banjoj Luci i Institut za javno zdravstvo, je u tome da će dati uvid o prokuženosti stanovništva virusom korona te dati odgovore na pitanje koliko je ono daleko od kolektivnog imuniteta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dvije trećine medicinara imaju antitijela na kovid-19

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2021

BANJALUKA, FOČA - Čak 68 odsto medicinskih radnika koji rade u domovima zdravlja širom Srpske ima antitijela na virus korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.