Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAPA Zemlje koje nisu prijavile nijedan slučaj zaraze virusom korona

Pandemija virusa korona zahvatila je gotovo sve zemlje sveta, ali pojedine države još uvek nisu prijavile nijedan slučaj zaraze.

Mapa država koje nisu prijavile slučajeve obolelih od virusa korona, zasnovana je na podacima Univerziteta "Džon Hopkins", koji su prikupljeni do 30. marta.

"Postoje zasigurno pitanja u vezi sa stvarnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << situacijom u nekim zemljama, posebno u Severnoj Koreji, gde izvori iz Južne Koreje navode da se Covid-19 raširio duž kineske granice. S obzirom na prirodu vlade u Pjongjangu da taji informacije i s obzirom na nivo državne kontrole nad medijima, nemoguće je reći da li su tvrdnje južnokorejskih izvora tačne. Nije ni van razuma razmišljati u pravcu da izolacija Severne Koreje od ostatka sveta pomaže ovoj državi da izbegne pandemiju", navodi se na sajtu Statista, nemačkog portala za statistiku.

Nekoliko afričkih zemalja i dalje tvrdi da nemaju nijedan slučaj virusa korona, ali bi to moglo da bude proizvod nedostatka kapaciteta za testiranje.

You will find more infographics at Statista

Zemlje koje nisu prijavile nijedan slučaj virusa korona su: Turkmenistan, Tadžikistan, Severna Koreja, Mijanmar, Jemen, Južni Sudan, Sijera Leone, Burundi, Bocvana, Lesoto, Malavi, Komori, Sao Tome i Prinsipe.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.