Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAPA Karta država prema broju slučajeva zaraze na milion stanovnika

Danima smo bombardovani brojkama o broju novih slučajeva virusa korona po zemljama.

Međutim, stvari u pravu perspektivu, baš kao i u slučaju smrti od ovog virusa, stavljaju podaci o broju potvrđenih slučajeva po državama na milion stanovnika.

Karta koju je objavila stranica Our World in Data pokazuje današnju situaciju. Što je plava boja tamnija, veći je broj slučajeva na milion stanovnika. Klikom na pojedinu zemlju može se videti broj potvrđenih slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na milion stanovnika.

Kako možemo videti iz karte, prema ovom kriterijumu Španija sada stoji gore od Italije. Loše stoji i Austrija, a najlošije, od nešto većih zemalja, Island.

Naravno treba još jednom naglasiti kako se ovde radi o potvrđenim slučajevima koje pojedine zemlje objavljuju.

Autor: 021.rs, Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.