Lo Kašo: Italijanska preduzeća zainteresovana za poslovanje u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2021, 15:02

Lo Kašo: Italijanska preduzeća zainteresovana za poslovanje u Srbiji

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lokašo ocenio je da su Srbija i Italija prijateljstvo učvrstile tokom prethodne godine, koju je obeležila pandemija virusa korona, kao i da su trgovinski odnosi održani na dobrom nivou.

U razgovoru sa predsednikom poslaničke grupe prijateljstva sa Italijom Jovanom Palalićem, Lo Kašo je rekao da su italijanske kompanije i dalje zainteresovane da posluju u Srbiji, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Lo Kašo se zahvalio Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na podršci i upućenoj pomoći Italiji u medicinskom materijalu, a naveo je i da je Italija uzvratila posetom tima lekara i medicinskog osoblja našoj zemlji.

Tokom prethodne godine razmenjene su i posete najviših državnih funkcionera, naveo je italijanski ambasador.

Lo Kašo je naveo i da je Srbiji i zapadnom Balkanu mestu u EU, da je to od obostranog interesa i da je zato veoma važno da Srbija nastavi sa započetim reformama, kako bi se ponovo pokrenuo i ubrzao pregovarački proces Srbije i EU.

Sagovornici su se saglasili i da je važna saradnja Srbije i Italije na poljima kulture, bezbednosti, inovacija i digitalne tehnologije, kao i da uvek postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

U saopštenju Narodne skupštine navodi se da je Palalić u razgovoru istakao da je Italija iskreni prijatelj Srbije i zahvalio se na jasnoj, nepokolebljivoj i doslednoj podršci koju pruža Srbiji u ostvarenju njenog strateškog cilja - članstva u Evropskoj uniji.

Palalić je naveo da se razumevanje i prijateljstvo dve države i dva naroda ogleda i u uzajamnoj solidarnosti iskazanoj tokom krize izazvanom pandemijom korona virusa u prethodnoj godini.

Politički odnosi su na najvišem nivou, naveo je Palalić i dodao da očekuje i dalji razvoj ekonomskih odnosa, nakon prevazilaženja krize.

On je dodao i da više od 600 italijanskih kompanija posluje u Srbiji i zapošljava veliki broj naših građana, što je, ističe, od izuzetne važnosti za Srbiju, kao i da će narodni poslanici raditi i dalje na unapređenju zakonodavnog okvira, kako bi se dodatno poboljšali uslovi za investicije i otvaranje novih italijanskih firmi u Srbiji.

Kada je reč o parlamentarnoj saradnji, predsednik PGP sa Italijom je istakao da je bitno da se nakon prevazilaženja krize izazvane pandemijom korona virusa, nastavi redovna saradnja i razmenjuju posete parlamentarnih delegacija, kako poslaničkih grupa prijateljstva, tako i radnih tela srpskog i italijanskog parlamenta.

"Parlamentarci mogu imati značajnu ulogu i u dodatnom jačanju saradnje između pojedinih regiona i gradova Srbije i Italije", istakao je Palalić.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.