Lepa slika iz srpskog sela: Stado Ljubivoja iz Dragačeva još se širi, ovce mu ojagnjile 80 jagnjića

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2020, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepa slika iz srpskog sela: Stado Ljubivoja iz Dragačeva još se širi, ovce mu ojagnjile 80 jagnjića

Ljubivoje Milinković (67) u doba kad korona virus hara svetom i Srbijom ne brine toliko za sebe, jer kako kaže, u dragačevskom selu Gornji Dubac ni sa kim se ni neviđa. Međutim, ovaj domaćin ipak brine brigu ali o svom stadu koje je ove zime postalo još bogatije.

- Neki kažu da je to najveće stado u Dragačevu. Početak ove godine za mene je bio više nego berićetan jer sam dobio čak 80 jagnjića. Čak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 17 ovaca se dvojčilo, a sjagnjenih imam još 30 - kaže Ljubivoje

Sam se stara o svom velikom stadu koje još ne može da koristi blagodeti prirode i gorske trave.

- Možda će, koliko sutra, pasti novi sneg, a stado za sad hranim senom nabavljenim u Sjenici, ili u dragačevskom selu Grab. Bogu hvala, stado mi je zdravo i jedva čekamo da gora olista i trava krene - priča ovaj stočar.

Ljubivoje živi sam u najjužnijem selu Dragačeva, sam i gleda svoje brave i nada se da će uskoro, svi zajedno dočekati bolje dane na prostoru gde drugih kuća, skoro, nema na puškomet.

- Slabo mi ko dolazi, ali se nadam da ćemo se izboriti - pozitivan je i pored svih problema Dragačevac.

Milinković, inače, živi za svoje stado i samo od njega, jer i pored svojih 67 leta nije stekao penziju zbog nekih problema sa matičnim brojem. Ali se bori i veruje u boljitak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.