Legendarni jugoslovenski košarkaš u bolnici zbog korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 13:02

Legendarni jugoslovenski košarkaš u bolnici zbog korona virusa

Osvojio sedam medalja sa reprezenatcijom SFRJ.

Legendarni jugoslovenski košarkaš Nikola Plećaš hospitalizovan je zbog probelma sa korona virusom.

Fulam je u vrlo teškoj situaciji, svi ga vide ga sigurnog putnika za Čempionšip već sad, a posle dva uzastopna poraza večeras (18.30) ide na teško gostovanje Lesteru. Kvota na keca je 1,55, a na kombinazziju 1&3+ 2,25.

Kako prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hina, 76 novih slučajeva zaraze korona virusom potvrđeno je u danas na području Istarske županije, a među hospitalizovanim u pulskoj bolnici je i bivša jugoslavenska košarkaška legenda 72- godišnji Plećaš.

Plećaš je legenda zagrebačke Lokomotive, a zvali su ga "Sveti Nikola" jugoslovenske košarke. Igrao je na poziciji plejmejkera i beka, a tokom karijere sa reprezentatcijom Jugoslavije je osvojio se sedam medalja na najvećih takmičenja.

Prvu medalju sa Jugoslvaijom osvojio je 1968. godine na Olimpijskim igrama u Meksiku (srebro), a bio je član tima koji je 1970. godine u Ljubljani osvojio prvo svetsko zlato.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.