LEKAR TRAŽI OD ŽENA DA NE OSTAJU TRUDNE ZBOG KORONA VIRUSA: Nastala opšta panika u zemlji zbog SMRTI BEBE

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020, 21:00

LEKAR TRAŽI OD ŽENA DA NE OSTAJU TRUDNE ZBOG KORONA VIRUSA: Nastala opšta panika u zemlji zbog SMRTI BEBE

Strah od virusa već je doveo do toga da nekim ženama ne bude pružena potrebna nega.

Vodeći akušer u Papua Novoj Gvineji savetovao je žene u toj zemlji da ne zatrudne naredne dve godine zbog epidemije korona virusa i straha od prenosa, pošto trudnice zbog epidemije ne dobijaju tretman u bolnicama, što je rezultiralo smrću najmanje jedne bebe.

Dok je ova zemlja, sa samo 11 slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusa, zasad izbegla najgore, postoji opravdan strah da bi ograničena infrastruktura vrlo brzo bila prebukirana ukoliko epidemija bukne kao u nekim drugim zemljama.

- Medicinske sestre šalju trudnice nazad kada dođu na pregled na kliniku, čak i kada su one krenule u bolnicu - rekao je profesor ginekologije doktor Glen Mola.

On je naveo primer 20-godišnje žene koja je izgubila bebu i oslepela nakon što su nekoliko puta odbili da je prime u bolnicu dok je zemlja četiri nedelje bila u blokadi.

Nisu je primili u bolnicu čak ni nakon što se srušila na klinici čekajući pregled.

- Očigledno je da je imala preeklampsiju, a sada je imala komplikacije koje su prouzorkovale oštečenje očnih nerava. Njeno slepilo će verovatno da bue trajno. Njeno dete je umrlo. To znači da je strah od Kovida-19 doveo do toga da ona oslepi i da njeno dete umre - rekao je Mola.

U zemlji je testirano oko 10.000 ljudi, a testiranja su bila fokusirana na provincije u kojima su potvrđeni slučajevi.

Gardijan navodi da je Papula Nova Gvineja dobila donacije od Kine, Australije i Novog Zelanda kada je reč o medicinskog opremi i setovima za testiranje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.