Kupačima na Štrandu i bazenima ne smetaju nove mere, prija im manja gužva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020, 19:56

Kupačima na Štrandu i bazenima ne smetaju nove mere, prija im manja gužva

Na osnovu naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije Novog Sada od 3. jula, a u vezi sa Preporukama za rad javnih kupališta na rekama i jezerima Instituta za Javno zdravlje Vojvodine, na Štrandu i novosadskim bazenima važe nova pravila zbog virusa korona. Kupačima ne smetaju nove mere, a prija im i manja gužva.

Pored zaštitnih mera, koje podrazumevaju merenje telesne temperature, preporučene distance i upotrebu sredstava za dezinfekciju, glavna novina na otvorenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bazenima u gradu su dužine smena i cene ulaznica. Takođe, kapacitet na Spensu je 275, a na Sajmištu 500 ljudi.

Slobodanka Brankov, portparol SPENS-a kaže:

"Od subote postoji novi raspored radnim danom, smene su od 10, od 13.30 i od 17 sati. Vikendom malo ranije počinju bazeni, od 7, od 10.30, 14 i 17.30. Ono što je najznačajnije, promenila se dužina trajanja boravka na bazenu u trajanju od tri sata. Cena ulaznica je 150 dinara za odrasle, 100 dinara za decu do 12 godina."

Na znatno većem prostoru na novosadskoj plaži Štrand moći će dnevno, u istom trenutku, da se nađe do 14.400 osoba.

Jelena Budimčić iz JKP "Gradsko zelenilo“ kaže:

"Na nekoliko mesta na plaži, postoje dozatori za dezinfekciju ruku, preporuka je da se građani nakon boravka u vodi istuširaju na tuševima, da se voda sa česme koja se konzumira beskontanto, bez dodirivanja usnama česmu, i to su preporuke koje mi podsećamo nekoliko puta u toku dana naše posetioce putem razglasa."

Pored građana, bazene i dalje mogu da koriste sportske organizacije, a dostupne su i biznis smene. Fizička distanca se, osim na plaži i oko bazena, odnosi i na boravak u vodi.


Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.