Krizni štab ponovo bez podataka o broju umrlih u Novom Pazaru!

Izvor: SandzakPress.net, 16.Jul.2020, 14:42

Krizni štab ponovo bez podataka o broju umrlih u Novom Pazaru!

U Novom Pazaru ponovo je nastao vakum kada je riječ o broju novooboljelih i preminulih od korona virusa. Izvještaj koji je do sada svakog jutra od 10 časova javnosti saopštavao koordinator Opšte bolnice dr. Mirsad Đerlek od danas je preuzeo Operativni štab Grada Novog Pazara. I odmah problemi. Umjesto podataka apel na poštovanje mjera. „Grad Novi Pazar je donio niz novih mjera u okviru štaba za vanredne situacije. Od zabrane >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << rada ugostiteljskih objekata, kao i drugih okupljanja a sve u cilju prevencije i ne širenja ove bolesti. Ovom prilikom bih apelovao još jednom kako bi sa što manje posljedica izašli iz ove pandemije corona virusa, na odgovornost svakog pojedinca i da budu odgovorni prema sebi, prema porodici ali i zajednici i starijima koji su najviše ugroženi. Samim tim i da poštuju sve mjere kako gradskog tako i sa republičkog nivoa“. Na pitanje zašto će podaci o virusu biti dostupni tek oko 17 časova, gradonačelnik Nihad Biševac odgovorio da će podaci kasniti zbog verodostojnosti. „To su statistički podaci koje mi objavljujemo. Koordinator OB Đerlek je iznosio podatke na nivou sve tri ustanove OB. Sa njim u razgovoru i dogovoru zbog verodostojnosti podataka, sve informacije će biti objavljenje do 17h. Oni garantuju za sve informacije. Mi smo rekli da je to krajnje vreme, ali ne možemo se ograničiti a to je krajnje vreme za dobijanje podataka. Želimo istinu koja će biti dostupna i plasirana svima“. Na pitanje da li se ovom procedurom dovodi u pitanje validnost podataka koji su javnosti saopštavini prethodnih dana, nije bilo odgovora. Direktor ZJZZ Novi Pazar, dr. Šefadil Spahić osvrnuo se na broj testiranih i razloge višednevnog kašnjenja rezultata. „U jednom trenutku došlo je do panike, straha i do masovnog testiranja. Ogroman broj ljudi u novom Pazaru je želeo da uradi test. Od 4-tog do 9-tog, znači za 5dana, mi smo poslali 986 uzoraka za analizu. Ima određena laboratorija koja radi te rezultate i za nas. Mi ne dobijamo svakog dana rezultate, već nakon nekoliko dana. Nekada smo dobijali rezultate u razmaku od 48h. Ali u posljednje vrijeme jer smo tražili i mi i drugi gradovi rezultate testova, onda je došlo do kašnjenja. Mi smo pravili presek. Na našem sajtu, stavljali smo podatke kako dođu a onda juče smo odlučili da za nekoliko dana stavimo brojeve kako bi napravili jedan presjek. Kako za Novi Pazar tako i za Tutin i Sjenicu. Naša je sreća što je većina tih pacijenata hospitalizovana i nalazi se pod zdravstvenih nadzorom“. Nakon zasjedanja, gradonačelnik Biševac je istakao da se mjere moraju poštovati, distanca i nošenje maski i rukavica moraju biti prioritet kako bi spasili nas ali i naše najmilije. Nakon pritiska javnosti stigli podaci – U posljednja 24 sata preminulo 8 pacijenata SANA The post Krizni štab ponovo bez podataka o broju umrlih u Novom Pazaru! appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

U Novom Pazaru dan bez preminulih od korone

Izvor: Danas, 17.Jul.2020, 11:57

Na svim odeljenjima novopazarske bolnice u toku prethodna 24 časa nije bilo preminulih, na lečenju je 241 pacijent, od čega ih je na respiratorima devetoro i mehaničkoj ventilaciji 14, saopštio je danas Štab za vanredne situacije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.