Izvor: Radio 021, 28.Avg.2020, 11:42

Krizni štab odlučio: Nema karantina za one koji se vraćaju iz inostranstva, bašte kafića rade duže

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da neće biti uveden karantin niti obavezan negativan PCR test za državljane Srbije koji se vraćaju sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore.

Krizni štab je prepručio roditeljima čija su deca putovala da od povratka iz inostranstva 10 dana provedu u kućnoj izolaciji, a ako se to vreme poklopi sa početkom školske godine preporuka je da nastavu prate onlajn, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekla je članica štaba Darija Kisić-Tepavčević.

Doneta je i odluka da bude produžen rad ugostiteljskih objekata i trgovina.

Kafići koji imaju bašte mogu da rade do jedan sat posle ponoći, a prodavnice mogu da budu otvorene do 23 sata.

Prema rečima doktorke Kisić Tepavčević, bilo kakvo relaksiranje mera ne znači da treba da se opustimo.

Što se tiče preporuke da deca koja se vrate iz inostranstva ostanu u izolaciji, navela je da je u pitanju dodatna vrsta predostrožnosti i apelovala na roditelje da decu zadrže u kući.

"Ne samo da ne odlaze u školu, nego da u tom periodu ne izlaze iz kuće jer su potencionalni prenosioci bolesti", rekla je Kisić Tepavčević.

Među novim merama je i ta da se dozvoljena okupljanja sa dosadašnjih 10 osoba povećavaju na 30.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Krizni štab odlučio: Bez karantina prilikom povratka u Srbiju, kafići i prodavnice rade duže

Izvor: 021info.rs, 29.Avg.2020, 08:15

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da neće biti uveden karantin niti obavezan negativan PCR test za državljane Srbije koji se vraćaju sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore. Krizni štab je prepručio roditeljima čija su deca putovala da od povratka iz inostranstva...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.