Kraljevo: Zaražena doktorka u Zavodu za javno zdravlje, 18 lekara u izolaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2020, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Zaražena doktorka u Zavodu za javno zdravlje, 18 lekara u izolaciji

Kod doktorke Zavoda za javno zdravlje Kraljevo utvrđeno je prisustvo virusa korona zbog čega je pored nje još 17 lekara iz Zavoda stavljeno u izolaciju, izjavio je danas direktor tog Zavoda doktor Aleksandar Macan.

Kako je Macan naveo za Tanjug, s obzirom da je kod njihovog lekara potvrđen virus korona, može da se kaže da je situacija normalna.

Za zaposlene iz zavoda, kaže Macan, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bili u kontaktu sa zaraženom lekarkom, a koji su poslati u samoizolaciju, radiće od kuće.

Najavio je da će uzorkovanje biti nastavljeno, kao i testiranje koje će se obavljati po planu kao do sada.

"Zavod u Kraljevu nastavlja da radi i pruža svoje usluge u onom delu mikrobiologije i higijene i kontrole vode i namirnica iako je smanjen broj ljudi. Imaćemo podršku Instituta 'Batut' u smislu epidemiologije", kaže Macan.

"Preusmerili smo sve snage kako bi se poslovi iz Zavoda normalno odvijali", kazao je Macan.

Dodaje da su izlistani svi koji su bili u kontaktu sa doktorkom i da je po rešenju Sanitarne inspekcije odstranjeno još 17 radnika u samoizolaciju, odnosno zajedno sa tom doktorkom ukupno 18 lekara.

"Kompletni epidemiološki kadar iz Zavoda je odsutan i sada nakon male konfuzije u jutrošnjim satima smo se konsolidovali i pružamo sve usluge koje Zavod može da radi u ovakvim uslovima", naveo je Macan.

Dodaje da će u svim poslovima imati i pomoć Instituta Batut i da su spremni za dalje postupanje u epidemiji.

Prema njegovim rečima, na teritoriji grada Kraljeva za sada su registrovana dva slučaja zaraženih virusom korona, a na teritoriji opština Raška i Vrnjačka banja, za koje je Zavod u Kraljevu takođe nadležan, tri odnosno dva slučaja osoba sa potvrđenim novim virusom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaražena doktorka iz Vrnjačke Banje, cijela služba u samoizolaciji

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2020

KRALJEVO - Doktorka, specijalista epidemiologije iz Vrnjačka Banje, koja radi u Zavodu za javno zdravlje u Kraljevu, zaražena je virusom korona, potvrdio je direktor Zavoda u Kraljevu Aleksandar Macan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.