Korona svukla i čuvenog proizvođača džinsa: Levis primoran na OČAJNIČKI POTEZ

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 13:02

Korona "svukla" i čuvenog proizvođača džinsa: Levis primoran na OČAJNIČKI POTEZ

Planirana ušteda od 100 miliona

Svetski poznati proizvođač džinsa "Levi Štraus" planira da otpusti na stotine radnika kao posledicu pada profita izazvanog pandemijom kovid-19. Iz kompanije su saopštili da će njihovo poslovanje biti posebno pogođeno korona krizom u drugoj polovini godine.

Najpoznatiji svetski proizvođač džinsa saopštio je i da će ukinuti oko 700 radnih mesta ili otprilike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 15 odsto radne snage. To bi trebalo da mu pomogne da uštedi 100 miliona dolara godišnje.

Kad je počelo zatvaranje proletos zbog korone Levi se okrenuo onlajn prodaji, jer su se i kupci okrenuli kupovini preko interneta. Kompanija je izvestila o povećanju svog poslovanja na internetu za 25 odsto u drugom kvartalu i rastu u mesecu maju za gotovo 80 odsto.

Ipak, akcije kompanije sa sedištem u San Francisku od početka godine izgubile su oko četvrtine vrednosti.

Neto prihod u drugom kvartalu pao je za 62 odsto na 497,5 miliona dolara. Prijavili su neto gubitak u iznosu od 363,5 miliona dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Korona "svukla" i čuvenog proizvođača džinsa: Levis primoran na OČAJNIČKI POTEZ

Izvor: Blic, 09.Jul.2020

Kompanija Levi Štraus saopštila je da će njeno poslovanje biti posebno pogođeno koronakrizom u drugoj polovini godine, bez obzira na to što se prodaja ovog proizvođača odeće poboljšala nakon ponovnog otvaranja prodavnica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.