Zemlji u našem regionu preti karantin

Izvor: B92, 02.Okt.2020, 13:19

Zemlji u našem regionu preti karantin

Ljubljana -- Slovenija je zabeležila rekordan broj zaraženih korona virusom na dnevnom nivou pošto je danas potvrđeno da je još 238 osoba testirano pozitivno na koronavirus.

Ukupno su do sada korona virusom zaraženo 6.103 osoba, prenosi STA.

Od koronavirusa preminule su još dve osobe, čime je ukupan broj žrtava dostigao 154.

Prema podacima vlade, 3.281 osoba je juče testirana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na korona virus.

Na intenzivnoj nezi nalazi se 15 osoba, dok je u bolnicama 86 ljudi.

Aktivno 1.908 slučajeva.

Portparolslovenačke vlade Jelko Kacin najavio je da će u narednim danima biti uvedene mere koje se preduzimaju u ekstremnoj situaciji, ako se stanje ubrzo ne smiri.

U obzir bi, rekao je Kacin, došlo i ponovno zatvaranje kretanja na granice opština ili regija, kao što je to bilo u proleće, u prvom talasu, iako premijer Janez Janša tvrdi da se stanje još može kontrolisati ako se svi budu pridržavali epidemioloških mera, preneo je Index.hr

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.