Korona i američko-kineski odnosi potkresali cene nafte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2020, 14:53

Korona i američko-kineski odnosi potkresali cene nafte

Cene nafte su danas u padu, jer su se investitori okrenuli ulaganjima u sigurnu imovinu zbog rasta slučajeva infekcija korona virusom u sveti i napetosti između Sjedinjenih Država i Kine.

Severnomorska nafta “brent” pala je za 20 centi ili 0,5 posto, na 43,14 dolara za barel na trgovanju u 10,00 časova po srednjoevropskom vremenu, dok je cena američke WTI nafte oslabila za 14 centi ili 0,4 procenta, na 41,15 dolara za barel, javlja Rojters.

Ipak, brent”je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dalje na putu da jul okonča s dobitkom vrednosti četvrti mesec zaredom, dok bi za WTI ovo mogao da bude treći uzastopni mesec rasta zahvaljujući neviđenom smanjenja isporuka iz članica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njenih saveznika, uključujući Rusiju, što se pozitivno odrazilo na cene “crnog zlata”.

Proizvodnja je takođe pala u Sjedinjenim Državama.

Potražnja za naftom se oporavlja nakon što je na početku drugog kvartala dotakla dno, mada je oporavak neravnomeran jer produžetka mera zatvaranja u nekim regionima Sjedinjenih Država i drugim delovima sveta ograničava potrošnju.

Investitori takođe nastoje da sagledaju eventualne posledice uragana Hana koji je tokom vikenda pogodio obalu Teksasa. Proizvođači i prerađivači nafte su saopštili da ne očekuju posledice od uragana na poslovanje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

CENA NAFTE U PADU Korona i američko-kineski odnosi oborili vrednost "crnog zlata"

Izvor: Blic, 27.Jul.2020

Cene nafte su danas u padu, jer su se investitori okrenuli ulaganjima u sigurnu imovinu zbog rasta slučajeva infekcija korona virusom u svetu i napetosti između Sjedinjenih Država i Kine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.