Korona EKSPLODIRALA na grčkom ostrvu: Turisti beže glavom bez obzira, uveden policijski čas!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 13:56

Korona EKSPLODIRALA na grčkom ostrvu: Turisti beže "glavom bez obzira", uveden policijski čas!

Među zaraženima ima i turista.

Tri meseca nakon što je ublažila ograničenja širom zemlje radi zaustavljanja širenja korona virusa, vlada u Atini stavila je grčko ostrvo Poros u karantin posle iznenadnog izbijanja infekcije kod više stanovnika i turista.

Do "zaključavanja" dolazi u momentima kada se paromija koronavirusa brzo širi u Grčkoj, utrostručivši infekcije samo u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 10 dana.

Sa oko 3.000 stanovnika, Poros, na sat vremena vožnje od grčke prestonice, ovog leta bilo je omiljeno odredište, privlačeći rekordan broj turista koji traže bezbedno skrovište od korona virusa.

Ali u petak je većina posetilaca Porosa viđena kako trajektima saobraća za Atinu ili druga ostrva.

Više od 30 ljudi, uglavnom mladih Grka, testirano je pozitivno na COVID-19 u roku od 24 sata, zvaničnici epidemije strahuju da bi moglo da dođe do ozbiljnog širenja na drugim ostrvima.

Vlasti zabrinute zbog porasta stope infekcije COVID-19 u celoj zemlji, ne rizikuju. Oni preduzimaju agresivne akcije da spreče "rafal" u Porosu.

Barovima i noćnim klubovima nije dozvoljeno da rade u kasnim satima. Sada su uvedeni policijski časovi. Svi društveni i verski događaji su suspendovani.

Bez obzira na razlog, lokalni zvaničnici, uključujući gradonačelnika Dimitriadisa, krive vlasti da su previše blagi u nadzoru propisa koji su na snazi nedeljama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.