Kon o odluci da se od danas u Srbiju ulazi bez negativnog testa na koronu: Imaćemo više posla

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2020, 14:00

Kon o odluci da se od danas u Srbiju ulazi bez negativnog testa na koronu: "Imaćemo više posla"

Pratiće se zdravstveno stanje svih koji ulaze u zemlju.

Epidemilog Predrag Kon prokomentarisao je odluku da za ulazak u Srbiju od danas za državljane Srbije, ali ni za građane drugih država više nije potrebno da imaju negativan test na korona virus niti posebnu dozvolu.

- Prekid testiranja neće manje uticati na preventivni rad. Epidemiolozi će imati više posla, jer će se izdavati rešenja o zdravstvenom nadzoru. Svi naši ljudi koji koji budu ulazili u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemlju moraće da se javljaju Institutima za javno zdravlje i da se prati njihovo zdravstveno stanje i to će biti ogroman posao - rekao je Kon.

On dodaje da bi bilo lakše sve odraditi testovima i objašnjava zašto su morali da ih ukinu.

- Jednostavnije je jednom testom to rešavati, ali razlog ukidanja testova je što nisu mogli da dođu do tih testova u nekim zemljama. Preventivni rad će se nastaviti i verovatno će se morati kasnije, kada se bude više putovalo i to ukidati - zaključuje Kon.

Kako će svet funkcionisati POSLE pandemije? Neke stvari će se DEFINITIVNO ZAUVEK PROMENITI (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kako i kada srpski državljani mogu da uđu u susedne zemlje

Izvor: B92, 23.Maj.2020, 12:09

Za ulazak u Srbiju od danas ni državljanima Srbije ni drugih država više nije potrebno da imaju negativan test na koronavirus, niti posebnu dozvolu...U susednim zemljama dotle važe različita pravila i procedure za ulazak državljana Srbije...Za ulazak u Hrvatsku, bilo turistički ili poslom, neophodan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.