Izvor: Radio 021, 08.Jul.2020, 09:46

Kon danas: Situacija u Beogradu se popravlja; Kon juče: Situacija u Beogradu se ne popravlja

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da ima pokazatelja da se situacija u vezi s epidemijom virusa korona u Beogradu popravlja.

"Posle tri dana imamo između 400 i 450 onih koji su sumnjivi na kovid, a pre toga smo imali oko 600, čak i više, na dnevnom nivou", rekao je Kon za N1.

Dodao je da ima prvih pokazatelja da situacija ide na bolje.

Rekao je da se nove kovid bolnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << otvaraju iz preventivnih razloga.

"Mora da se shvati da je virus još uvek tu", naveo je dodajući da nema dileme da će korona virus biti potisnut za par nedelja, ali nakon toga bi mogao uslediti novi talas, čija će jačina zavisiti od kolektivnog imuniteta.

Naveo je da nedostaje medicinski kadar i da će morati da se popunjava.

Podsetimo da je dr Kon juče za TV Prva rekao da je u Beogradu nepovoljna epidemiološka situacija i da nema indikacija da se ona popravlja. Takođe je naveo da razloga za donošenje restriktivnih mera, prema njegovom mišljenju, trenutno nema.

Autor: Beta, TV Prva, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.