Kon: Beograd potencijalna bomba, epidemiološko stanje pogoršano

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 18:27

Kon: Beograd potencijalna bomba, epidemiološko stanje pogoršano

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je Beograd u ovom trenutku dominantna "potencijalna bomba", jer se stanje vezano za epidemiju korona virusa pogoršalo.

"U Beogradu se 13. jula javilo 13.433 osoba sa simptomima respiratornih infekcija, pregledano je 2.863, a uzeto briseva 1.444. Svaki treći koji je bio sumnjiv na kraju se ispostavilo da je bio zaražen", rekao je Kon u emisiji "Fokus" na B92.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Prema njegovim rečima, nošenjem maski pomoći ćemo ne samo sebi, već i zdravstvenim radnicima i dodao da mere mogu da počnu da se primenjuju odmah, a ne da se čeka petak.

"Trebalo bi već sada da očekujemo rezultate. Beograd je u ovom trenutku dominantna potencijalna bomba", kazao je Kon.

On je naveo i da je virus ušao u pet vrtića - kod troje zaposlenih i šest roditelja.

Kon je dodao da nema više prostora za pooštravanje mera, osim uvođenja vanrednog stanja.

"Glavna mera je nema predstava, pozorišta, svadbi, rođendanskih proslava. Sve smo to sa jednom merom zahvatili, nema noćnih okupljanja. Ako nije planirano, može i okupljanje", kazao je on i dodao da ne može da očekuje da neko radi protiv sebe.

Kon je istakao da virus mora da se zaustavi i da je nekada bilo lakše kada je bilo vanredno stanje i restriktivne mere na snazi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kon: Beograd je bomba, ako ćemo svi da budemo u samoizolaciji bolje da uvedemo policijski čas

Izvor: Luftika.rs, 15.Jul.2020

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da moramo da zaustavimo virus i da je nekada bilo lakše kada je bilo vanredno stanje i restriktivne mere na snazi.. On je u emisiji Fokus na televiziji B92 kazao da moramo da shvatimo da je duga borba pred nama.. – Opet je u jednom trenutku kada se skinulo vanredno...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.