Izvor: MozzartSport.com, 21.Maj.2021, 00:08

Kolumbija zbog nereda u zemlji izgubila domaćinstvo Kopa Amerika

Prvenstvo kontinenta održaće se isključivo u Argentini

Za razliku od prethodne godine, kada je otkazana zbog pandemije korona virusa, Kopa Amerika će se ove godine održati, ali ne onako kako je prvenstveno planirano. Umesto u dve države, prvenstvo južnoameričkog kontinenta biće organizovano isključivo u Argentini, jer kako pišu praktično svi tamošnji mediji, Kolumbija će izgubiti domaćinstvo.

Naime, već nedeljama unazad širom države traju protesti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protiv kolumbijske vlade, koji su doveli do nereda i žestokih sukoba naroda sa policijom. Sve to prouzrokovalo je novi, nagli porast zaraženih korona virusom, a kako ni situacija ne jenjava, nemoguće je garantovati sigurnost reprezentacijama koje bi nastupale u ovoj državi.

Uz prisustvo ministra sporta Ernestea Lusene, predsednika fudbalskog saveza Kolumbije Ramona Hesuruna, drugih lokalnih vlasti i članova KOMNEBOL-a, održan je hitan sastanak na kojem se, kako navodi argentinski Ole, govorilo o odustajanju od domaćinstva.

Kako su pojedini mečevi domaćeg prvenstva prekidani zbog nereda ispred stadiona, zbog čega je nacionalni šampionat obustavljen, a utakmice Kopa Libertadoresa i Sudamerikane premešteni u druge države, ovakva odluka bila je očekivana, i samo se čeka još zvanična potvrda. Sa nestrpljenjem je posebno iščekuju u Argentini, čiji je predsednik Alberto Fernandez već potvrdio da je njegova zemlja spremna da organizuje mečeve koji je trebalo da se održe u Kolumbiji.

Kopa Amerika održaće se u gotovo identičnom periodu kada i Evropsko prvenstvo. Počinje 13. juna, dva dana nakon prvenstva Starog kontinenta, a završava se istog dana, 11. jula.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.