Kluge: Obećanja o vakcini protiv kovida-19 su fenomenalna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 15:02

Kluge: Obećanja o vakcini protiv kovida-19 su fenomenalna

Regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge ocenio je danas da su obećanja o razvoju vakcine protiv korona virusa "fenomenalna" i da predstavlju potencijalnu prekretnicu.

Obraćajući se na brifingu iz Kopenhagena, Kluge je rekao da se očekuje da će zalihe vakcine biti veoma organičene u ranim fazama i istakao da države moraju da odluče ko će imati prioritet prilikom vakcinacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je podsetio da je SZO ukazala da postoji sve veći konsenzus da bi vakcinu prvo trebalo da dobiju starije osobe, zdravstveni radnici i ljudi sa komorbiditetima, prenosi Rojters.

Velika Britanija je u sredu postala prva država na svetu koja je odobrila upotrebu vakcine protiv korona virusa kompanija Fajzer i Biontek.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.