Kina izdvaja tri milijarde dolara za oporavak zemalja u razvoju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 15:20

Kina izdvaja tri milijarde dolara za oporavak zemalja u razvoju

Kineski predsednik Si Đinping obećao je danas da će Kina izdvojiti tri milijarde dolara u naredne tri godine za pomoć zemljama u razvoju kako bi se oporavile od pandemije od korona virusa.

Si je na Globalnom zdravstvenom samitu G20 predložio uspostavljanje međunarodnog foruma za saradnju o vakcinama, prenosi Rojters.

On je pozvao vodeće zemlje da učine sve kako bi vakcine bile dostupnije zemljama u razvoju.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KINEZI SPREMILI OGROMAN NOVAC: Si Đinping daje tri milijarde dolara u svrhu borbe protiv velikog neprijatelja

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021

Kineski predsednik je imao poruku i za druge velike sile..Kineski predsednik Si Ðinping obećao je danas da će Kina izdvojiti tri milijarde dolara u naredne tri godine za pomoć zemljama u razvoju kako bi se oporavile od pandemije od koronavirusa...Si je na Globalnom zdravstvenom samitu G20 predložio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Si Đinping: Kina obezbedila vakcine za više od 120 zemalja i nastavlja globalnu borbu

Izvor: Danas, 21.Maj.2021

Kineski predsednik Si Đinping rekao je danas da je u globalnoj borbi protiv pandemije korona virusa Kina obezbedila vakcine za 80 zemalja u razvoju i izvezla vakcine u 43 zemlje i najavio dalje mere u toj borbi medju kojima je i osnivanje međunarodnog foruma za saradnju u vezi sa vakcinama.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.