Kina će ostvariti dupli uspeh, protiv korone i u ekonomiji

Izvor: B92, 23.Mar.2020, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kina će ostvariti dupli uspeh, protiv korone i u ekonomiji"

Beč -- Ambasador Kine u Austriji Li Šiaosi veruje da je njegova zemlja u stanju da ostvari dupli uspeh, u borbi protiv koronavirusa i na planu ekonomskog razvoja.

On je austrijskom dnevniku "Klajne cajtung" izjavio da je broj inficiranih u Kini znatno smanjen i da su nove infekcije trenutno samo slučajevi koji su "uvezeni".

On smatra da su posledice po privredu privremene, kaže da su eksterno izazvane i smatra da ih je moguće staviti pod kontrolu.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prognozama, preneo je, privreda Kine u drugom kvartalu će se dobro oporaviti i u drugoj polovini godine robustno će rasti.

Odbacio je tvrdnje da je Kina na početku krize suzbijala sve informacije, jer, kako je naveo, u doba visokotehnološke razvijenosti njih je nemoguće suzbiti.

"Informacije u Kini se ne kreću manje dinamično nego u Evropi", poručio je ambasador dodajući da je kineska vlada od početka preduzela mere i delila sve informacije sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i drugim državama.

Takođe je odbacio glasine o tome da je u Vuhanu koronavirus razvijan u jednoj laboratoriji za biološko naoružanje.

"To je jedna od mnogih teorija zavere sa ciljem difamacije Kine. Divim se mašti nekih ljudi. Pandemija je opasna, ali i infodemija isto tako", podvukao je on.

Kineski diplomata pohvalio je austrijsku strategiju u borbi protiv koronavirusa, ističući da je vlada preduzela odlične mere.

Istovremeno kaže da će trebati još nekoliko dana da se vidi kako one deluju.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Kina će ostvariti dupli uspjeh, protiv korone i u ekonomiji"

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2020, 08:55

Beč - Ambasador Kine u Austriji Li Šiaosi vjeruje da je njegova zemlja u stanju da ostvari dupli uspjeh, u borbi protiv korona virusa i na planu ekonomskog razvoja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.