Kanada: 8.548 zaraženih, 96 preminulih, otkazani događaji u Torontu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada: 8.548 zaraženih, 96 preminulih, otkazani događaji u Torontu

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Kanadi porastao je za 1.111 tokom prethodnog dana i dostigao 8.548, saopštilo je ministarstvo zdravlja. Vlasti najvećeg kanadskog grada Toronta saopštile su da su, zbog pandemije korona virusa, svi javni događaji za koje je potrebna dozvola grada otkazani do 30. juna.

Većina novih slučajeva registrovana je u Kvebeku, gde je ukupan broj zaraženih dostigao 4.162, prenosi TASS.

Hospitalizovane su 353 osobe. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Do sada je u Kanadi od COVID-19 umrlo 96 ljudi.

Vlasti najvećeg kanadskog grada Toronta saopštile su da su, zbog pandemije korona virusa, svi javni događaji za koje je potrebna dozvola Grada otkazani do 30. juna.

Kako je saopštio gradonačelnik Toronta Džon Tori, ova odluka uključuje i odlaganje "Prajd Toronta" - LGBT skupa zakazanog za kraj juna, preneo je AP.

Portparol gradonačelnika precizirao je da odluka gradskih vlasti obuhvata sva javna okupljanja za koja je neophodna dozvola grada, ali ne i sportske događaje.

Asošijejted pres navodi da je u Torontu do sada registrovano 628 zaraženih od koronavirusa i osam smrtnih slučajeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kanada: 8.548 zaraženih, 96 preminulih

Izvor: B92, 01.Apr.2020

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Kanadi porastao je za 1.111 tokom prethodnog dana i dostigao 8.548, saopštilo je ministarstvo zdravlja...Većina novih slučajeva registrovana je u Kvebeku, gde je ukupan broj zaraženih dostigao 4.162, prenosi TAS S...Hospitalizovane su 353 osobe. Do sada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.