KORONA VIRUS U 54 SEKUNDE: Kako se COVID-19 širio svetom  (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2020, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORONA VIRUS U 54 SEKUNDE: Kako se COVID-19 širio svetom (VIDEO)

Ilustrativni primer kako se korona virus širio svetom.

Edvard Has, student iz Kalifornije, napravio je video od 54 sekunde, u kojem je pokazao širenje korona virusa po celom svetu. Mapu je napravio na osnovu podataka Univerziteta Džon Hopkins.

Tako se može videti, da je od početka januara 2020. godine, do kraja februara, virus bio lokalizovan samo na područje Kine, a zatim da se pojavio na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bliskom Istoku, potom u Evropi, odakle se proširio na ceo svet.

Prema dosadašnjim podacima, do 20 marta 2020. u svetu je registrovano 255 hiljada obolelih, od čega je 90 hiljada ozdravilo, a 10,5 hiljada umrlo. U martu, Svetska zdravstvena organizacija proglasila je pandemiju korona virusa, a mnoge zemlje su zatvorile granice i proglasile karantin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.