KORONA SE SMIRUJE U SLOVENIJI: Jednocifren broj preminulih i manje pacijenata u bolnicama

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2021, 14:12

KORONA SE SMIRUJE U SLOVENIJI: Jednocifren broj preminulih i manje pacijenata u bolnicama

U Sloveniji u poslednja 24 časa sedmoro preminulih

U Sloveniji je u zadnja 24 sata sedam osoba umrlo od posledica kovida-19, ali su drugi epidemiološki podaci najbolji u zadnjih nekoliko meseci, broj hospitaliziovanih pao je na manje od 500 slučajeva, a iduće nedelje počinje i vakcinacija mlađe populacije.

S 2406 PCR testova potvrđeno je 289 zaraza ili 12 posto, što je najniži udeo pozitivnih nalaza nakon 12. oktobra prošle godine, dok je u bolnicama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 499 ljudi, čime je ispunjen jedan od uslova za daljnje popuštanje protivepidemijskih mera.

Na intenzivnim odeljenjima kovid-bolnica je trenutno 129 pacijenata, a prosečni broj dnevnih zaraza na nedeljnom nivou pao je na 619, dok je do sada vakcinisano 251.755 ljudi, odnosno 23 posto populacije.

Trend obolelosti s koronavirusom v 🇸🇮 na dan 8. 5. 2021 (00:00-24:00):

- Št. testiranj: 2406

- Št. pozitivnih: 289 (12 %)

- Št. hospitaliziranih: 498

- Št. oseb na intenzivni negi: 128

- Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 28

- Št. umrlih: 7

- 7-dnevno povprečje: 614 pic.twitter.com/7P8quMgDhR

— Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) May 9, 2021

Zahvaljujući poboljšanju epidemiološke situacije, od ponedeljka hoteli s više od 60 soba moći će gostima nuditi smeštaj u više od polovine smeštajnih kapaciteta, uz uslov da su gosti preboleli kovid-19 u poslednjih šest meseci, da su vakcinisani ili da imaju negativni test na korona virus.

Zahvaljujući sve boljoj snabedevenosti vakcinama vlada je najavila da će od ponedjeljka početi i cijepljenje mlađih kategorija u populaciji, premda će i dalje prednost imati stariji i rizičniji, dok se do sada nisu mogli cijepiti mlađi od 50 godina.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.