KORONA NE MIRUJE U NOVOM PAZARU: Kod petoro pacijenata potvrđeno prisustvo virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2020, 19:01

KORONA NE MIRUJE U NOVOM PAZARU: Kod petoro pacijenata potvrđeno prisustvo virusa

Mirsad Đerlek upozorio i da je potrebno obezbediti neophodne uslove kako ne bi došlo do spajanja virusa korona i sezonskog gripa

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru prema poslednjim podacima hospitalizovano je osam pacijenata, od kojih je kod pet potvrđeno prisustvo virusa korona, dok troje pacijenata čeka rezultate, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Prema njegovim rečima, beleži se i pad broja testiranih.

U izjavi za Tanjug Ðerlek je upozorio da je i dalje potreban oprez, kao i da je potrebno obezbediti neophodne uslove kako ne bi došlo do spajanja virusa korona i sezonskog gripa u toku jeseni ili zime.

On je naveo da i u Tutinu i u Sjenica opada broj obolelih od kovida-19, te da se dnevno na pregled u kovid ambulante u Tutinu javi od 10 do 15 pacijenata, dok u Sjenci pregled zatraži do 30 pacijenata dnevno.

Ðerlek nije mogao da precizira kada bi novopazarska bolnica mogla da izađe iz kovid sistema, dodajući da će svakako jednim delom bolnica ostati u kovid sistemu i u narednom periodu.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.