KORONA BILA BRŽA OD POBEDE: Amerika u šoku, REPUBLIKANSKI kandidat preminuo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2020, 12:43

KORONA BILA BRŽA OD POBEDE: Amerika u šoku, REPUBLIKANSKI kandidat preminuo!

Republikanski kandidat pobedio na lokalnim izborima, umro od korone

Osim predsedničkih i parlamentarnih, u SAD-u su juče održani i izbori za različite nivoe lokalne samouprave. Na jednim od njih pobedio je republikanac Dejvid Andal, koji je izabran u predstavnički dom parlamenta Severne Dakote, iako je pre msec dana preminuo od korona virusa. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Andal se kandidovao sa još jednim republikancem, Dejvom Neringom, a oba kandidata su pobedila demokratske protivkandidate, prenosi New York Post.

Međutim, Andal je umro nakon što je bio hospitalizovan zbog bolesti oko četiri dana, rekla je njegova majka Pat Andal.

Kako je rekla za lokalni list The Bismarck Times, njen sin je uložio puno truda u kampanju i bio je vrlo oprezan u kontaktu s meštanima.

- Zalagao se za interese poljoprivrednika i rudarske industrije. Voleo je svoju zemlju i hteo je da promeni stvari - rekla je Pat Andal.

Na Andalovoj stranici na Fejsbuku objava o njegovoj kampanji i dalje stoji prikačena pri vrhu stranice.

Kako će ova pravna zavrzlama da se završi, odlučiće lokalni republikanci, ali izborno zakonodavstvo u delu američkih država ne dozvoljava zamenu kandidata tokom trajanja izbornog procesa, pa čak ni nakon njegove smrti.

Slična situacija dogodila se pre nekih mesec dana u Evopi, kada je gradonačelnik rumunskog mesta Deveselu, koji je umro od koronavirusa, pobedio na lokalnim izborima.

Naime, Ion Aliman, koji je umro 17. septembra od posledica Covid 19, pobedio je krajem septembra na izborima. Kako su preneli tamošnji mediji, dobio je 1.020 glasova od 1.600 koliko je bilo predviđeno.

Pošto je umro dve nedelje pre lokalnih izbora, njegovo ime je svejedno ostalo, a glasački listići nisu mogli da se promene. Mnogi ljudi su glasali za pokojnog gradonačelnika, vodeći se time da je uradio mnogo dobrih stvari za celo mesto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.