KOLONA DUGA 700 KILOMETARA: Francuzi pohrlili u prodavnice pre zatvaranja (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 09:34

KOLONA DUGA 700 KILOMETARA: Francuzi pohrlili u prodavnice pre zatvaranja (VIDEO)

Mere je najvio premijer Žan Kasteks, koji je u četvrtak u parlamentu rekao da se znalo da dolazi drugi talas korona virusa.

Francuskoj će danas stupiti na snagu mere za sprečavanje širenja korona virusa, među kojima su zaključavanje, obavezan rad od kuće i izlazak iz kuće samo u slučaju nužde.

Zbog ponovnog zaključavanja zemlje, u prodavnicama su se u četvrtak stvorile gužve, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << među najtraženijim proizvodima bili su testenine i toalet papir, ali i toneri za štampač i elektronski delovi za rad od kuće.

On je kazao i da će škole biti otvorene, ali da će učenici od šest godina pa naviše morati da nose maske.

🔴El tráfico en París, Francia 🇨🇵 se acumuló 700 km ! Inicia el 2ndo confinamiento en todo el país tras el aumento de casos de #COVID_19.📌

pic.twitter.com/Zb0XetSC5t

— Melanie Müllers (@melanie_mullers) October 30, 2020

Građani će moći da napuštaju domove samo radi kupovine namirnica, vođenja dece u školu i posla koji ne može od kuće da se radi, kao i radi odlaska u bolnicu ili apoteku.

Takođe, moći će da izlaze radi setnje psa, ali je to ograničeno na jedan sat i udaljenost jedan kilometar od kuće.

Na sahranama je dozvoljeno prisustvo do 30, a na venčanjima do šest osoba.

Uoči potpounog zatvaranja zemlje, koje stupa na snagu u 23 sata, oko Pariza su se stvorile velike gužve, a kolona vozila ljudi koji su išli van grada, prostirala se čak 700 kilometara u regionu grada, prenosi Bi-Bi-Si.

Kako se navodi, mnogi ggrđani Pariza odlučili su da period karantina, koji će trajati do 1. decembra provedu van grada, i dodaje se da se sličcna situacija dogodila u martu, za vreme prvog talasa.

U četvrtak je u Francuskoj potvrđeno novih 47.637 slučajeva korona virusa, kao i 250 smrtnih slučajeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.