KOJI GRADOVI U SRBIJI SU NA UDARU KORONE? Dr Kon: Danas očekujemo porast inficiranih virusom

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 10:00

KOJI GRADOVI U SRBIJI SU NA UDARU KORONE? Dr Kon: "Danas očekujemo porast inficiranih virusom"

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je danas da će u Beogradu, Kragujevcu "pa i Valjevu" doći do povećanja broja novoinficiranih korona virusom u narednom periodu.

Gostujući na televiziji Pink, on je kazao da je bitno kojom će brzinom biti usporeno "ubrzanje prenošenja" virusa što kako je naveo, "zavisi samo od našeg ponašanja".

- Svuda oko nas virus pokazuje visok potencijal, jako brzo se prenosi zbog ulaska u sezonu u kojoj je najaktivniji. Što ga više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << usporimo, imaćemo manje tragičnih ishoda - rekao je član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije.

Ponovio je da je preporuka struke da "svuda, na svakom mestu" treba nositi zaštitnu masku.

- Kolektivna svest da treba nositi masku dok još nemamo kolektivni imunitet može itekako da pomogne - kazao je Kon.

Naveo je i da je Srbija po epidemiološkim parametrima i dalje znatno bolja od ostatka Evrope ali i dodao da je to velikim delom posledica činjenice da je ranije ušla u takozvani treći talas.

Komentarišući stanje u školama u Srbiji, Kon je kazao da su retki slučajevi prenošenja virusa u samim školama.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kon: Treći pik može da traje 12 do 16 nedelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2020

Virus korona u svim zemljama oko Srbije pokazuje veliki potencijal i brzo se prenosi, jer ulazimo u period jesen-zima kada je najaktivniji, kaže epidemiolog Predrag Kon i dodaje da treći pik može da traje 12 do 16 nedelja...On je za TV Pink rekao da se broj zaraženih povećava u Beogradu, ali i u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.