KARANTIN I DALJE NA SNAZI! Izrael produžava lokdaun

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2021, 01:35

KARANTIN I DALJE NA SNAZI! Izrael produžava lokdaun

Izraelska vlada odlučila je da produži lokdaun zbog pojave novih sojeva korona virusa i mogućeg kašnjenja u kampanji vakcinacije.

Vlada premijer Benjamina Netanijahua glasala je za to da karantin koji je na snazi već pet nedelja produži do petka, a očekuje se potvrda parlmenta.

Parlament je ranije odlučcio da kazne za kršenje mera budu udvostručene na oko 3.000 dolara.

Izrael >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je brzo vakcinisao veliki broj stanovnika - 24 odsto od devet miliona ljudi - nadajući se da će to, uz produžetak lokdauna omogućiti ponovono pokretanje privrede u februaru.

Sredinom meseca, međutim, došlo je do porasta broja novozaraženih, što zvaničnici objašnjavaju pojavom novih sojeva i kršenjem mera.

Među prekršiocima su najbrojniji ultraortodoksni Jevreji, koji žive u gusto naseljenim zajednicama i čine 15 odsto stanovništva Izraela, navodi Rojters.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, među tom populacijom zabeleženo je oko 35 odsto novih slučajeva zaraze.

Ranije u nedelju, hiljade ultraortodoksnih Jevreja prisustvovale su sahrani uglednog rabina u Jerusalimu, kršeći zabranu velikih okupljanja.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LOKDAUN DO PETKA Produžava se karantin u Izraelu, ko prekrši mere mora da plati 3.000 dolara

Izvor: Blic, 01.Feb.2021

Izraelska vlada odlučila je da produži lokdaun zbog pojave novih sojeva korona virusa i mogućeg kašnjenja u kampanji vakcinacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.