Još 6 preminulih od korone, od toga jedan u Kliničkom centru u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Avg.2020, 15:49

Još 6 preminulih od korone, od toga jedan u Kliničkom centru u Nišu

Prema poslednjim podacima koje je izneo republički Krizni štab, u Srbiji je od 8.086 testiranih, još 235 osoba pozitivno na korona virus. U poslednja 24 sata preminulo je 6 osoba, od kojih jedna u niškom Kliničkom centru. Na bolničkom lečenju u Srbiji je 2.871 pacijent, od kojih u Kliničkom centru u Nišu 221, u Opštoj bolnici u Leskovcu 72, dok je u Vranju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Surdulici ukupno hospitalizovan 131 pacijent.

U poslednja 24 sata u Srbiji su hospitalizovana 203 pacijenta, a sa lečenja je otpušteno 376. Od ukupnog broja hospitalizovanih, 91 pacijent je na respiratorima, od kojih je 7 u niškom Kliničkom centru.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi na jugu Srbije, u poslednja 24 sata preminuo je još jedan pacijent.

U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovan je 221 pacijenata, a kod 79 je potvrđeno prisustvo virusa covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima nema dece zaražene ovim virusom. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju - navode u KC Niš.

Smanjuje se broj hospitalizovanih u Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, i trenutno se tamo leče 72 pacijenta. Od ukupnog broja hospitalizovanih, kod 28 pacijenata potvrđeno je prisustvo virusa.

Kako kažu u Bolnici, od ukupnog broja hospitalizovanih, 30 je na kiseoničnoj potpori, a u poslednja 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva.

U poslednja 24 sata imalo smo 4 prijema, a 9 pacijenata otpušteno je sa lečenja. Nije bilo smrtnih slučajeva, niti upućivanja za Klinički centar Niš. Na kiseoniku je 30 pacijenata - kažu u Bolnici.

U 4 kovid bolnice Vranju ukupno je hospitalizovano 82 pacijenata, a kod 34 je potvrđeno prisustvo virusa. U Zdravstvenom centru u Surdulici na lečenju je 49 pacijenata, a kod 34 je potvrđena korona.

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze u Srbiji je 8.799, a do sada je od kovida izlečeno 18.965.

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 28.497 obolelih, a ukupno je do sada testirano 762.229 građana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.