JOŠ JEDAN POŽAR U RUSIJI: Gorela bolnica u Sankt Peterburgu, umrlo pet kovid pacijenata

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 11:14

JOŠ JEDAN POŽAR U RUSIJI: Gorela bolnica u Sankt Peterburgu, umrlo pet kovid pacijenata

Petoro ljudi poginulo je u požaru u bolnici "Sveti Đorđe" u Sankt Peterburgu, u kojoj su smešteni zaraženi korona virusom, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Pokrenut je krivični postupak kojim će biti utvrđeno šta je prouzrokovalo požar i čija je krivica za ovu nesreću pod sumnjom da je u pitanju ubistvo zbog nemara, saopštio je Ruski istražni biro Sankt Peterburga.

Požar je ugašen, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a iz bolničke zgrade evakuisano je više od 150 ljudi.

Vatra je izbila na intenzivnoj nezi bolnice "Sveti Đorđe".

Moguće je da je požar prouzrokovao kratak spoj u jednom od respiratora, rekao je neimenovani izvor iz hitne pomoći.

Bolnica, u kojoj ima skoro 600 postelja, sredinom marta postala je specijalna kovid bolnica.

Rusija je treća na svetu po broju zaraženih korona virusom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Još jedan požar u Rusiji: Zapalio se respirator, poginulo pet bolesnika u Sankt Peterburgu (FOTO/VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 12.Maj.2020

U infektivnoj klinici Svetog Georgija u Sankt Peterburgu u utorak ujutru je živote izgubilo pet bolesnika koji su se lečili od virusa korona Od stalnog dopisnika MOSKVA U infektivnoj klinici Svetog Georgija u Sankt Peterburgu u utorak ujutru je živote izgubilo pet bolesnika...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.