JOŠ JEDAN GRAD POSTAO KORONA BOMBA: Nije samo Beograd u opasnosti, evo gde je najkritičnije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 17:01

JOŠ JEDAN GRAD POSTAO KORONA "BOMBA": Nije samo Beograd u opasnosti, evo gde je najkritičnije!

Podsetimo, proteklih dana došlo je do naglog skoka broja obolelih.

Od ukupnno 1.449 novozarženih osoba kojima je u poslednja 24 sata potvrđeno prisustvo virusa, čak 684 je iz glavnog grada, u kome se danima unazad beleži najviše slučajeva zaraze.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.539 osoba, preminulo je 6 osoba, a na respiratorima su 52 osobe.

Odmah posle Beograda, odnosno na drugom mestu je, kao i juče, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovoga puta sa još većim brojem zaraženih, Novi Sad - 111, dok je treći grad po broju novozareženih Kragujevac, u kome se takođe beleži povećanje broja slučajeva.

Juče je 68 osoba u Kragujevcu bilo pozitivno na korona virus, dok ih je danas 100.

Sledi Kraljevo sa 45, Valjevo 38, Niš 28, Bor 23, dok ostala mesta imaju manje od 20 novozaraženih.

Posebno zabrinjava činjenica da danas takozvani Konov koeficijent, onosno broj zaraženih u odnosu na broj testiranih, važan epidemiološki indikator, iznosi rekordnih 22,16 odsto!

Podsetimo, proteklih dana došlo je do naglog skoka broja obolelih od virusa korona, a kako je istakao epidemiolog dr Predrag Kon, očekuje se da će broj zaraženih korona virusom nastaviti da raste narednih desetak dana i mogao bi da dostigne više od 2.000 novoobolelih dnevno, a da će broj preminulih od Kovida-19 postati dvocifren.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.