Izbegnite gužve: Od danas možete zakazati testiranje na virus VIDEO

Izvor: B92, 02.Okt.2020, 10:29

Izbegnite gužve: Od danas možete zakazati testiranje na virus VIDEO

Najveći redovi poslednjih meseci stvarali su se ispred kovid ambulanti. Za testiranje na koronavirus čekalo se i po nekoliko sati.

Od ovog jutra moguće je izbeći gužve i onlajn zakazati svoj termin.

"Od danas pružamo građanima novu uslugu na portalu e-uprava, moguće je elektronsko zakazivanje na lični zahtev za PCR testiranje. Vrlo je jednostavno - na dva klika na adresi e-uprava.gov.rs je dostupna ova usluga za čak 25 laboratorija u 21 gradu Srbije. Nije potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni da čak građani budu registrovani na portalu. Potrebno je uneti matični broj, ime i prezime, adresu elektronske pošte i kontakt telefon. Posle toga građanin dobija potvrdu na e-mail i jedan mali QR kod koji nam omogućava da budemo brzi kada odu u laboratoriju, skenira se QR kod i brzo se pristupa samom testiranju", navodi docent dr Mihajlo Jovanović, direktor kancelarije za IT e-upravu.

Potrebno je izabrati grad, datum, vreme i broj osoba. Takođe treba da odgovori na pitanje da li je državljanin Srbije pošto ovu uslugu mogu da koriste i strani državljani sa boravkom u Srbiji i turisti.

Ako ostave mobilni telefon, dobiće i SMS poruku da imaju zakazan termin.

Plaćanje može putem e-bankinga ili na šalteru pošte ili banke i košta za naše državljane 6.000, a za strane 14.110 dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAŽNO ZA GRAĐANE SRBIJE! Od danas moguće elektronsko zakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020

Da bi se koristila usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev nije potrebno da se građani registruju na Portalu eUprava..Od danas na Portalua www.euprava.gov.rs omogućeno je elektronsko zakazivanje termina za PCR testiranje na korona virus, na lični zahtev...Građani, strani državljani...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.