Ivan Kovač za RTV iz Kapošvara: Većina u Mađarskoj se pridržava propisanih mera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2020, 19:17

Ivan Kovač za RTV iz Kapošvara: Većina u Mađarskoj se pridržava propisanih mera

Ivan Kovač iz Kupusine, koji živi i radi u Kapošvaru, kaže da je ovo mesto, poput mnogih u Mađarskoj zbog situacije sa korona visrusom uglavnom tokom dana bez većeg kretanja ljudi, osim ispred marketa ili restorana gde se preuzima hrana.

Ističe da je saobraćaj smanjen na minimum. Građani se strogo pridržavaju svih mera koje je donela Vlada ove zemlje.

“Što se tiče izlazaka, Vlada Mađarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je donela preporuku građanima da ostanu u svojim domovima do katoličkog Uskrsa, te da kontakte smanje na minimum. Većina građana se pridržava toga”, rekao je Ivan Kovač za RTV.

Ivan dodaje da od devet ujutro do podne stariji građani od 65 godina mogu da idu u kupovinu, a od otvarnja do devet i od podne do zatvaranja svi drugi u nabavku životnih namirnica. Da li će se menjati ta odluka zavisiće od razvoja situacije sa epidemijom, zaključuje Kovač.

Osim po znamenitostima, Kapošvar je turističko mesto mnogima poznato i po banjskom turizmu, a nazivaju ga i mestom cveća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.