Izvor: Radio 021, 02.Dec.2020, 15:01

Interpol upozorio: Organizovane kriminalne grupe mogle bi da prodaju lažne vakcine

Agencija Interpol upozorila je danas da bi organizovane kriminalne mreže mogle da imaju za cilj vakcinu protiv korona virusa, odnosno da traže mogućnost da prodaju lažne vakcine, prenosi Rojters.

Interpol je poslao globalno upozorenje za svoje članice, 194 države, da se pripreme za mogućnost da organizovane kriminalne grupe imaju za cilj vakcinu protiv Covida19.

"Dok se vlade pripremaju da distribuciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vakcina, globalne organizacije planiraju da se infiltriraju ili da prekinu lance snabdevanja", naglasio je generalni sekretar Interpola Jirgen Stok.

Kriminalne mreže će pokušati da targetiraju javnost, kroz lažne vebsajtove i falsifikovane lekove, što može biti značajan rizik po zdravlje, pa čak i živote, upozorio je Stok.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.