Informacije o korona virusu u Leskovcu na naprednjačkoj konferenciji

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2020, 08:28

Informacije o korona virusu u Leskovcu na naprednjačkoj konferenciji

Od početka epidemije od posledica korona virusa preminulo je 10 Leskovčana, u kovid centru u ovom gradu lečeno je ukupno 595 pacijenata, a u niški Klinički centar upućeno je 82 - kumulativni su podaci za ovaj grad na jugu Srbije. Međutim, njih nije saopštio Štab za vanredne situacije, već su oni izrečeni na konferenciji za novinare Saveta za zdravstvo Gradskog odbora SNS-a u Leskovcu.

U prostorijama Srpske napredne stranke u ovom gradu, troje naprednjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i medicinskih radnika, a tema virus korona.

Lekari i zdravstveni radnici ili stranački funkcioneri, za direktora leskovačke kovid bolnice doktora Dragana Jovanović nije bitno, važno je, kako je rekao, da se podaci objavljuju.

Posao lokalnog Štaba za vanredne situacije koji je do sada građane obaveštavao o epidemiološkoj situaciji u Jablaničkom okrugu, preuzeo je lokalni odbor naprednjaka.

Direktor kovid bolnice je u stranačkim prostroijama hronološki predstavio tok epidemije na teritoriji grada Leskovca, kao i način na koji je organizovana kovid bolnica.

Četvoro njih je preminulo pre formiranja kovid Bolnice, 6 nakon formiranja. Malo neopreznosti može mnogo da nas košta, imali smo mnogo posla, ali se ne treba opuštati. Analizirajući situaciju, došli smo do zaključka da smo uspeli da obuzdamo virus bez obzira na to što je on gotovo neistražen, pa je u početku među ljudima vladala panika i strah. Zahvaljujem rukovodiocima koji su u meni prepoznali snagu i ukazali mi poverenje - rekao je Jovanović.

U kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, lečeno je ukupno 595 pacijenata, a prema njegovim podacima, u niški Klinički centar upućena su 82 pacijenta, a u Nišku Banju 7.

Kako je saopštio direktor, u kovid centru lečena su 103 radnika kompanije Jura.

Kako je rečeno na konferenciji, a objavljeno i na sajtu leskovačkih naprednjaka, doktor Predrag Ivanović koji obavlja funkciju šefa odborničke grupe SNS-a, govorio je o svom iskustvu u Službi za infektivne bolesti, ali ovog puta, ne kao specijalista hirurgije, već u svojstvu pacijenta koji je lećen u Opštoj bolnici u Leskovcu i Kliničkom centru u Nišu. Doktori ili funkcioneri partije; foto: SNS Leskovac

Imali smo pozitivne rezultate u smislu preduzetih mera koje su sprečile veće širenje epidemije, zahvaljujući odgovornom ponašanju ljudi na rukovodećim mestima, imamo stopu smrtnosti među najnižom u Evropi. Zdravstvo se fantastično organizovalo, lekari i medicinsko i nemedicinsko osoblje su predani pacijentima. I sam sam to osetio i zato sam imao potpuno poverenje u njih.

On se zahvalio svim ljudima koji su ga lečili i kojima, kako kaže, duguje život, a nije propustio da se ne zahvali i šefu leskovačkih naprednjaka i gradonačelniku Goranu Cvetanoviću, od koga je svakodnevno, kako kaže, dobijao moralnu i svaku drugu vrstu podrške.

Na konferenciji je govorila i Gordana Mladenović, glavna medicinska sestra u Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja je u toku epidemije bila u funkciji kovid centra koja je rekla da su ona i njene kolege odradili lavovski deo posla.

Iako je konferencija održana u sedištu lokalnog odbora naprednjaka, govornici cu rekli da su se obratili kao lekari i zdravstveni radnici.

Konferencija u Leskovcu na kojoj se mešaju uloge lekara i političara, samo je još jedan dokaz u nizu da doktori koji su ujedno i naprednjaci nemaju ni etički, ni zakonski problem da leče ili govore o lečenju i dijagnozama pod stranačkim grbom.

Tako su ranije, iako bi trebalo da budu lekari svih građana, doktori iz SNS išli u stranačku kampanju u niškim selima i pregledali određne ljude. Njihove dijagnoze su potom objavljivali na društvenim mrežama.

Iako je Agencija za borbu protiv korupcije ocenila da je to može dovesti do povrede Zakona o Agenciji i da je nespojivo, otišlo se i korak dalje. U SNS prostorijama u Grdelici je niški lekar Miško Živić obavljao i ORL preglede.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.