IZVEŠTAVAO O KOVIDU, PA SE ZARAZIO POSLE DVE DOZE! Potresna ispovest novinara nakon mesec dana bitke: Kao da me je neko prekrio teškim ćebetom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 08:32

IZVEŠTAVAO O KOVIDU, PA SE ZARAZIO POSLE DVE DOZE! Potresna ispovest novinara nakon mesec dana bitke: "Kao da me je neko prekrio teškim ćebetom!"

Novinar koji je dobio korona virus nakon dve doze vakcine opisao je kako je njegova borba izgledala. Mesec dana mu je trebalo da se oporavi, ali zna najvažniju stvar - pročitajte njegovu ispovest.

Novinar koji je vakcinisan dvema dozama "Fajzerove" vakcine detaljno je ispričao kako se osećao kada je, tri meseca posle druge doze, dobio delta soj korona virusa.

Od početka pandemije izveštavao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je upravo o kovidu 19, i nije mogao da poveruje kada je nakon dva "Fajzera" osetio simptome o kojima je čitao, i pisao, mesecima.

- Svi simptomi bili su tu. Nekoliko dana osećao sam se umorno, kao da me je neko prekrio teškim ćebetom, ali sam mislio da je to premor od putovanja prethodnog vikenda. Sledeća je bila glavobolja, stega u potiljku. Onda su očne jabučice počele da me bole, i izgubio sam čulo ukusa - napisao je Vil Stoun.

- Od početka pandemije izveštavam o korona virusu i trebalo je da znam šta me je snašlo, ali deo mene nije mogao da veruje. Dobio sam dve doze 'Fajzera', od kojih poslednju u aprilu. Bio sam samo još jedan primer čoveka koji se našao između fantazije o postkovid letu i realnosti pandemije koja i dalje besni, i u kojoj i vakcinisani mogu da se zaraze - napisao je on.

- Nisam samo ja bio bolestan, bio sam u kontaktu sa ocem koji ima 67 godina i širom familijom. Živeo sam scenario koji sam godinu i po dana pokušavao da izbegnem. Gde li sam dobio koronu? Ne znam, ko zna. Kao i mnogi, opustio sam se u nošenju maske i držanju distance pošto sam primio vakcinu. Leteo sam avionom, viđao se s prijateljima, jeo u zatvorenim restoranima, bio sam čak i na svadbi koja je odlagana, a potom održana uz upozorenje gostima da bi trebalo da budu vakcinisan - napisao je on.

- Završio sam u karantinu. Dva brza testa bila su negativna, ali bilo mi je loše. Posle drugog testa, medicinska sestra mi je rekla da se ne opuštam. I par dana kasnije, PCR je potvrdio da imam koronu. Bio sam očajan pet dana. Ruke i noge su me bolele, stalno sam imao temperaturu 38, i par sati sna bi me zateklo u posteljini potpuno mokroj od znoja. Kada bih morao da uporedim s nečim, bilo je kao najgori grip u životu. Čak i kada je temperatura prošla, nekoliko nedelja sam se osećao loše i slabo. Otišao bih do kuhinje i vratio se do kreveta preumoran.

- Doktorka mi je objasnila da bi mi bilo mnogo gore, da se nisam vakcinisao. Da bih završio u bolnici, možda i na respiratoru. Da, bilo mi je grozno, jedva sam išao po stanu, osetio sam delta soj u punoj snazi. Ali sam znao da neću morati u bolnicu, da su uz dve doze vakcine za to šanse vrlo male. I sada, oko mesec dana kasnije, potpuno sam se oporavio - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.