ITALIJA U STRAHU OD NOVOG BERGAMA: Pogledajte kako kola hitne pomoći odvoze stare! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020, 12:11

ITALIJA U STRAHU OD NOVOG BERGAMA: Pogledajte kako kola hitne pomoći odvoze stare! (VIDEO)

Ipak se navodi da je gradić Sambuka koronu dočekao spreman

Kolona automobila hitne pomoći sinoć je u sicilijanskom gradiću Sambuko prevezla zaražene iz lokalnog staračkog doma u bolnice gde će biti smešteni na kovid-odeljenja.

Fotografija kolone automobila sa upaljenim blicajućim svetlima podsetila je na slične scene iz Bergama kada su u martu, na vrhuncu pandemije korona virusa, tela preminulih prevožena u vojnim kamionima na druga mesta, jer na lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << groblju više nije bilo slobodnih mesta za sahranu.

Ali, kako piše list, lokalna vlada Sambuka je situaciju dočekala spremna i preduzela je na vreme mere za ograničavanje širenja zaraze.

Naime, nakon pojave prvih zaraženih, gradonačelnik je naredio da se svi stanovnici, njih 6.000, testiraju besplatno na korona virus, a do rezultata testova ceo gradić je bio pod nazorom policije da bi se ograničilo kretanje.

Rezultati testova su pokazali da je lokalni starački dom žariste, jer je pored stanara doma zaražen i deo osoblje koje se o njima brine, pa su prevezeni do bolnica gde će biti lečeni.

Gradić Sambuko donedavno je bio korona-fri mesto.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.