I POLICIJA U AKCIJI PROTIV KORONA VIRUSA: Kako izgleda vanredna situacija u Trsteniku

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 18:21

I POLICIJA U AKCIJI PROTIV KORONA VIRUSA: Kako izgleda vanredna situacija u Trsteniku

U opštini Trstenik od 30. septembra ponovo je na snazi vanredna situacija, zbog porasta broja zaraženih.

U skladu sa republičkom Uredbom o suzbijanju Kovida-19 pooštrene su mere i pojačana je kontrola ugostiteljskih i uslužnih objekata. Uveče u kontrolu ide i policija.

Opština Trstenik ponovo je uvela vanrednu situaciju samo dve nedelje nakon što je bila ukinuta. Opštinski štab za vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << situacije doneo je tu odluku zbog pogoršanja epidemiološke situacije, na predlog Zavoda za javno zdravlje Kruševac, jer je tog dana od 11 zaraženih u Rasinskom okrugu, 10 bilo iz Trstenika.

Vanredna situacija u Trsteniku

Zamenik načelnika opštinske uprave Trstenika Časlav Popović rekao je za Sputnjik da u Trsteniku nije uveden policijski čas, da nema brige među ljudima i da su naredbu o merama tokom vanredne situacije doneli u skladu s Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19.

U toj opštini je ponovo zabranjeno okupljanje više od pet osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru, obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, držanje distance od 2 metra.

Učestalija kontrola poštovanja mera

Rad ugostiteljskih objekata ograničen je do 21 sat, dok bašte mogu da rade do 23 sata. Zabranjeno je i održavanje svih svečanosti, sportskih i zabavnih manifestacija.

- Posebne zabrinutosti u gradu nema, koliko ja vidim. Pooštrili smo mere kontrole. Kontrolišemo i danju i noću. Uveče idemo uz pomoć policije, za svaki slučaj. Ne samo u gradu, nego u svim naseljenim mestima gde ima ugostiteljskih objekata - predočio je Popović i dodaje da se danju najviše kontrolišu prodavnice, pekare i kafići.

U naredbi se posebno nalaže predškolskoj ustanovi "Biseri" da sprovede mere u skladu sa uputstvima nadležnog Ministarstva, a roditeljima se preporučuje da čuvanje dece organizuju mimo vrtića.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.