Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2020, 11:18

I AUSTRIJA SE ZAKLJUČAVA: Od utorka katanac na gradove, većina stanovnika podržava odluku

Austrijska vlada donela je odluku da od utorka sprovede drugo "zaključavanje" Austrije u cilju smanjenja širenja korona virusa, a istraživanje javnog mnjenja, koje je objavio dnevnik "Esterajh" pokazuje da većina Austrijanaca podržava tu meru.

Tako 56 odsto podržava vremensko ograničeno zaključavanje u novembru.

Detaljnije gledano, glasači Slobodarske partije Austrije (FPO) i Neos-a odbijaju ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meru.

Istovremeno, 76 odsto Austrijanaca je mišljenja da uz dosadašnje mere Austrija nije u stanju da zaustavi drugi talas korona virusa. Isto tako 58 odsto smatra da vlada više nema pod kontrolom korona krizu.

Ali i pored toga je 52 odsto zadovoljna merama vlade, iako ta većina stalno opada, pošto je pre mesec dana bila još na 59 odsto.

Što se tiče vakcinacije svega 39 odsto je spremno da se vakciniše protiv korona virusa. Najveća spremnost za vakcinacijom je među glasačima Zelenih, a najmanje kod pristalica FPO.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.