Izvor: Radio 021, 04.Jun.2020, 11:48

Holandija planira da na farmama ubije kune zaražene virusom korona

Holandska vlada planira da ubije kune na farmama gde su te životinje zaražene virusom korona, objavio je u sredu RTL.

Izvor iz vlade potvrdio je tu informaciju, ali nije mogao da otkrije više dok se detalji i razlozi ne pošalju parlamentu.

RTL je objavio kako će biti zaklano hiljade kuna, uzgajanih zbog njihovog krzna.

Virus >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << korona je potvrđen na osam farmi u Holandiji. Ministarstvo poljoprivrede prošlog meseca je izvestilo o dva slučaja u kojima se čini da su kune prenele virus ljudima. Veruje se da su kune prvo zarazili ljudi.

Holandski Nacionalni institut za zdravlje (RIVM) tvrdi da je rizik od prenošenja zaraze sa životinje na čoveka i dalje "minimalan".

Virus korona je na farmama kuna otkriven u aprilu, kad je primećeno da deo životinja ima poteškoća s disanjem, nakon čega je pokrenuta istraga.

Holandija je 2013. donela zakon koji je zabranio uzgoj kuna, a preostalih 120 farmi prestaće sa radom 2023. godine.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.