HRVATSKA 1. JUNA POPUŠTA MERE: Ako planirate letovanje, uskoro nova olakšica za turiste sa decom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 12:23

HRVATSKA 1. JUNA POPUŠTA MERE: Ako planirate letovanje, uskoro nova olakšica za turiste sa decom!

Deca do 12 godina za ulazak u Hrvatsku neće morati da rade PCR test

Postojeće mere u Hrvatskoj važiće do 30. maja kada kreće popuštanje i uvođenje tzv. kovid pasoša, objavio je danas na pres konferenciji hrvatski krizni štab. 

Hrvatski kovid pasoši biće slični srpskim zelenim digitalnim sertifikatima i sadržavaće slične podatke - ko je vakcinisan kojom dozom, da li je i kada radio PCR test i rezultat tog testa te da li je preboleo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virus.

Pred početak turističke sezone Hrvatska planira da reguliše još jednu meru na granicama, osim postojeće kojima se vakcinisanima bilo kojom vakcinom dozvoljava ulazak u tu zemlju. Ovaj put baviće se decom do 12 godina koja zasad ne mogu biti vakcinisana pa bi to značilo da im je potreban PCR test za ulazak u Hrvatsku što bi dodatno otežalo dolazak turista.

Hrvatska će zato ukinuti obavezu PCR testiranja za decu mlađu od 12 godina što je nova mera u odnosu na postojeću koja isto nalaže za decu do sedam godina. 

Kako je rečeno u kriznom štabu te zemlje, sa popuštanjem postojećih mera ići će se već od 30. maja zbog sve povoljnije epidemiološke situacije pa je tako na današnji dan u Hrvatskoj manje od 5.000 aktivnih slučajeva korona virusa, a udeo pozitivnih u testiranima pao je na 9,00 odsto.

Juče je Hrvatska vakcinisala rekordnih 57.000 ljudi, a dosad je u toj zemlji prvu dozu cepiva primilo više od 30 odsto stanovništva. Na nedeljnoj bazi pad novozaraženih je 36 odsto, rečeno je u kriznom štabu te zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Djeca do 12 godina moći će u Hrvatsku i bez negativnog testa na koronu?

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2021

ZAGREB - Hrvatska priprema blaže kovid protokole, koji bi mogli omogućiti da djeca do 12 godina mogu ući u Hrvatsku bez negativnog testa na virus korona, prenosi Jutarnji list.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.