Izvor: Radio 021, 07.Jun.2020, 07:43

Grupa G20 izdvaja 21 milijardu dolara za borbu protiv korone

Grupa 20 najrazvijenijih zemalja sveta izdvojila je više od 21 milijarde dolara za borbu protiv korona virusa, saopštila je Grupa G20.

"G20 je koordinirao globalne napore za podršku borbi protiv pandemije kovida-19. Do danas su članice G20 i pozvane zemlje izdvojile više od 21 milijarde američkih dolara za podršku finansiranju svetskog zdravstva", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će sredstva biti usmerena za dijagnostiku, vakcine, terapiju, istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i razvoj.

G20 je u aprilu pozvala sve zemlje, nevladine organizacije, filantrope i privatni sektor da pomognu u pokrivanju nedostatka novca za finansiranje borbe protiv korona virusa.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.