Gde je pogrešila Švedska? Prvi u Evropi po smrtnosti: ŠVEDSKI MODEL SADA PLAĆA CEH

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2020, 20:13

Gde je pogrešila Švedska? Prvi u Evropi po smrtnosti: "ŠVEDSKI MODEL" SADA PLAĆA CEH

Švedska vlada donela je odluku da ne uvodi blokadu kao što su to učinile mnoge evropske države u borbi protiv korona virusa

Švedski model za suočavanje sa korona virusom ne funkcioniše, pošto je u toj zemlji zabeležen najveći broj smrtnih slučajeva u odnosu na broj stanovnika.

To pokazuju jučerašnji statistički podaci sajta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ourworldindata.org. U Švedskoj je tokom protekle nedelje zabeleženo u proseku 6,25 smrtnih slučajeva od virusa kovid-19 na milion stanovnika.

Istovremeno, u Velikoj Britaniji, koja ukupno ima najviše žrtava korona virusa u Evropi - više od 35.000, bilo je 5,75 umrlih od posledica tog virusa na milion stanovnika, u Belgiji 4,6, u Francuskoj 3,49, a u Italiji u proseku tri na milion stanovnika tokom protekle sedmice.

Iako Švedska ima manje zaraženih virusom kovid-19 u odnosu na države sa brojnijim stanovništvom, poput Nemačke i Italije, stopa smrtnosti u toj zemlji po glavi stanovnika je među najvišim u svetu.

, već se oslanjala na individualnu odgovornost ljudi, tražeći od njih da ostanu kod kuće ako su bolesni i da na otvorenom prostoru budu na bezbednoj međusobnoj razdaljini.

Najveći broj kompanija u Švedskoj nije prestao sa radom usled pandemije virusa kovid-19.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.