Fešta u kovid bolnici Dubrava podelila hrvatsku javnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 11:44

Fešta u kovid bolnici Dubrava podelila hrvatsku javnost

Nakon što je obelodanjen video snimak iz zagrebačke kovid bolnice Dubrava, gde zaposleni u jeku korona epidemije uz muziku igraju i pevaju, deo hrvatske javnosti stao je u njihovu zaštitu, prenela je Hina.

Psihijatar Ivana Kekin smatra neverovatnim da njihovo slavljeničko ponašanje izaziva više sablazni nego, kako kaže, bilo koje drugo feštarenje po klubovima.

Sociolog Ivan Markešić napominje da je očito da oni pritom nisu nosili maske i da je to zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što je, kako navodi, reč o najužem krugu prijatelja s posla, poput šire porodice.

Svi se, kaže, dobro poznaju i opasnost je minimalna, a kao opravdanje za takvo ponašanje navodi da nije održano u blizini odeljenja intenzivne nege, već u podrumu, gde nikome ne smetaju.

"Osim nekome koji su cinkarenjem medijima želeli da steknu slavu ili neki drugi interes", kaže Markešić i dodaje da u tome ne vidi nikakav ni greh, ni prestup.

Oni, smatra on, nisu pritom nikoga vređali, ni bolesne, ni umrle.

Glavni njihov greh vidi u tome što su oproštajno veče organizovali u bolnici u kojoj se leče i umiru oboleli od kovid-19.

On smatra da se zaboravlja da je tim osobama obučenima u "svemirska odela", koje danonoćno rade veoma težak posao, potrebno opuštanje.

"Ne mogu se pomiriti sa svojevrsnim medijskim linčem, zasigurno i svojih studenata, jer to nisu zaslužili", kaže Markešić.

Ministru zdravlja Viliju Berošu bi, kaže, preporučio da ne preti birokratskim merama, već da na to gleda kao na "svoj vlastiti nestašluk".

Beroš je, naime, ocenio da je "takvo ponašanje neprimereno u vreme epidemije i napora koji se ulažu u KB Dubrava na lečenju najtežih bolesnika od kovida.

Upravnik KB Dubrava Ivica Lukšić najavio je da će danas održati sastanak radi utvrđivanja svih okolnosti i preduzimanja mera iz pravilnika.

Dodao je takođe da je neko očito imao interes da snimak dostavi medijima pre nego bolničkoj upravi.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Žurka u kovid-bolnici, snimak dospeo u javnost; Direktor: Izvinite VIDEO

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 09:46

Direktor KB Dubrava Ivica Lakšić izvinio se javnosti zbog proslave radnika te bolnice u samom kliničkom centru, uz muziku, igranje i alkohol.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.