Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 09:34

Faktor Prijović ili čekanje korona popusta: Zvezda se još nije izjasnila oko Falčinelija

Crveno-beli imaju rok do 1. juna da obaveste Bolonju o planovima, ali deluje da će Italijan ostati u Ljutice Bogdana

„Već sada imamo u glavi šta ćemo i kako ćemo da radimo u letnjem prelaznom roku. Liga šampiona mora da bude ultimativni cilj“

Ovim rečima Dejan Stanković je, između ostalog, najavio gostovanje Javoru iz Ivanjici, jasno stavivši svima do znanja da na Marakani očekuju još jedan u nizu vrelih prelaznih rokova. Nije tajna, čitali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ste to na portalu MOZZART Sport da je direktorski tandem srpskog šampiona Terzić-Mrkela imao sastanak sa predstavnicima Aleksandra Prijovića. Nekadašnji reprezentativac Srbije je nedvosmisleno, preko posrednika, poručio da je vrlo zainteresovan da dođe na Marakanu, i da Crvenu zvezdu vidi kao idealnu odskočnu dasku za povratak u Evropu. Taj mega-transfer je i dalje na dugačkom štapu, zbog prevrtljive ćudi ljudi iz Al Itihada. Ali se Dejan Stanković i rukovodstvo Crvene zvezde nadaju najboljem.

Čeka se i konačna potvrda potencijalnog dolaska štopera Aleksandra Dragovića, kao i definisanje statusa pojedinih igrača koji su na pozajmici. Crvena zvezda je napravila vrlo dobar posao dovođenjem Dijega Falčinelija u letnjem prelaznom roku. Iako nije u društvu najboljih strelaca tima, član Bolonje na privremenom radu u Beogradu, opravdao je očekivanja. Postigao je 11 golova na 28 utakmica u svim takmičenjima, ali se profilisao kao jedan od ključnih igrača Dejana Stankovića. Njegov doprinos se ne vidi samo u statističkim kolonama, pošto je popularni Falčo školskim kretanjima stalno ostavljao prostor Kataiju, Ivaniću i Kangi.

Prema ranijem dogovoru Bolonje i Crvene zvezde, klub sa Marakane trebalo bi da se do 1. juna izjasni oko namera vezanih za Falčinelija. Crveno-beli imaju mogućnost da otkupe ugovor iskusnog napadača za 1.000.000 evra u tri rate. Nije tajna da su u Ljutice Bogdana vrlo zadovoljni učinkom, odnosom i integracijom Dijega Falčinelija. Ali, zasad nisu poslali povratnu informaciju u Bolonju i izjasnili se žele li Italijana i naredne sezone u timu.

Rok nije probijen, ali očigledno je da u Ljutice Bogdana žele da sačekaju. Pre svega moguće da igraju na kartu nešto izmenjenih tržišnih uslova usled manjeg protoka novca u eri pandemije virusa korona. I nadaju se da Falčinelija mogu da dobiju za nešto manje novca... Tu je i faktor Prijović..

Dolazak napadača Al Itihada i ostanak Falčinelija stvorio bi gužvu u napadu Crvene zvezde, mada će igra na tri fronta i napeto leto zahtevati dva vrlo kvalitetna napadača. Uz sve to tu je i Milan Pavkov, kao hronični „iks faktor“. Svaki prelazni rok priča se o njegovom odlasku, ali realizacija ide teško. Vrlo teško. Momak iz Begeča se ovog proleća probudio i postao važan član Stankovićeve rotacije, postigao je pet golova, savladao Điđa Donarumu.

Takođe, crveno-beli imaju i dvojicu mladih napadača. Nije se ove sezone naigrao Nikola Krstović, ali će i naredne takmičarske godine imati status bonusa. Uz sve to tinejdžer Marko Lazetić je najveći klupski projekat, bez obzira na tešku inicijaciju na seniorski fudbal u dresu Grafičara. Reč je o momku rođenom 2004. godine.

I kada bi se Crvena zvezda dogovorila sa Bolonjom, morala bi da sedne za pregovarački sto sa Dijegom Falčinelijem. Italijan je u klubu Serije A imao godišnja primanja od 750.000 evra. Jasno je da srpski šampion neće moći da mu ponudi slične uslove... Mada Falčineli je u Beogradu rehabilitovao karijeru, ne krije da mu se sviđa život u našoj prestonici.

Odluka će biti doneta vrlo brzo.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.